SOM

La nostra proposta per contribuir al bé comú

SOM PERSONES – LES QUE LI DONEM VIDA

Les persones que fem possible MakeIt! Education en són moltes i d’arreu del món, però en Xavier Pujol Auden i en Pep Prat Orozco com a sòcies fundadores de la cooperativa i cor de la iniciativa, són ara les que donen vida respecte a l’organització, gestió, comunicació i desenvolupament d’accions i projectes. Estem concebudes com una organització oberta, horitzontal i multidisciplinària, on altres persones hi contribueixen en diferents moments i nivells de participació. Quique Vergara, l’Oscar de Paula, la Marta Sanz i Sam Blàzquez són les persones que habitualment col·laboren i fan possible que MakeIt! Education desenvolupi el seu propòsit. A més, al llarg del camí ens han acompanyat l’Anna Bayo i en Tià Roig.

SOM COOPERATIVA – HORITZONTALITAT EN ACCIÓ

Som una cooperativa de treball associat creada per mestres i formada per persones i professionals multidisciplinaris totalment actius amb la capacitat de desenvolupar accions i projectes transformadors a través de la nostra xarxa.
Respecte a la naturalesa i diversitat, podem treballar dins d’un marc molt ampli i obert que ofereix serveis d’artesania personalitzada al voltant de l’educació des d’una mirada holística i a l’aprenentatge des de l’experiència personal i col·lectiva.

SOM VALORS – LA NOSTRA ESSÈNCIA

Les nostres accions, decisions i propostes són guiades pels nostres valors. Valors que són universals i que es basen en com sentim i entenem la vida des d’una mirada holística i humanista. Tots ells es plasmen en la nostra manera ser i fer, contribuïnt a la transformació social amb consciència.

SOM GLOCALS – EL NOSTRE HÀBITAT

Ens concebem locals en la mesura que actuem i vivim en el nostre territori proper del qual hi tenim un espai físic per a treballar, trobar-nos i veure’ns que és a Cafè de Mar a Mataró. Però també ens sentim globals en la mesura que a través d’Internet i les tecnologies connectem amb dinàmiques, persones, col·lectius, projectes i fonts de coneixement d’arreu del món per a créixer i aprendre juntes. Fruit d’aquesta unió local i global, ens vivim de Cafè de Mar de Mataró al món, i viceversa.

SOM CONSCIENTS – RESPONSABILITAT MEDIAMBIENTAL

La nostra mobilitat pel territori, en la mesura del possible, va acompanyada d’una mobilitat sostenible, ja que sentim que és responsabilitat de totes vetllar pel bé del medi ambient del nostre planeta. Per això quan ens movem ho fem amb les companyes de Som Mobilitat, de les quals en som sòcies. A més a més, des del 2018 estem experimentant amb un prototip de post-its reutilitzables per reduir el consum de paper i cola adhesiva que comporten els post-its convencionals. Us convidem a provar-los amb nosaltres per millorar entre totes aquests prototips!

SOM PARTICIPACIÓ – XARXES LOCALS I COMUNITÀRIES

Perquè creiem en el suport mutu i en la connexió amb altres persones i col.lectius com a resposta a la construcció de relacions i models d’organització col.lectiva, formem part de xarxes locals i comunitàries per posar en pràctica el nostre compromís social i territorial pel bé comú més enllà del nostre projecte individual. Entre d’altres, participem a la XES Mataró-Maresme.

SOM COL·LABORACIÓ – ALTRES PROJECTES I ENTITATS

Col·laborem amb altres projectes i entitats educatives i socials desenvolupant projectes conjunts. Actualment col·laborem amb Projecte Nemesis, Educació 360 i Coop Maresme.