Project Description

Codisseny i cocreació del model ABP Col·legi Sant Vicenç

Durant la primera setmana de juliol hem acompanyat al claustre d’infantil i primària del Col·legi Sant Vicenç, de Sant Vicenç dels Horts, en un procés de codisseny i cocreació del seu propi model d’Aprenentatge Basat en Projectes. 

Al llarg d’aquest curs els docents del claustre han anat adquirint experiència i pràctica a través d’implementar petits projectes als diferents cursos, tot i així faltava cohesió i unió en la manera d’entendre i implementar l’ABP. El propòsit del procés que hem viscut ha estat la cocreació del model ABP contextualitzat i adaptat a les característiques i necessitats de la comunitat educativa del Col·legi Sant Vicenç. 

Al llarg de 5 sessions molt intenses, hem anat creant el model des de la participació de tot el claustre, l’horitzontalitat i la democràcia, aconseguint que totes hagin format part del procés i que el producte generat fos compartit. 

Després d’una primera sessió on vam compartir experiències i coneixements sobre l’ABP, vam definir de forma conjunta què enteníem per ABP i quines parts o categories havia de tenir el document model.

A partir d’aquí, els docents es van dividir per interessos i barrejant les dues etapes entre les diferents categories que vam determinar. Al llarg de la resta de sessions hem treballat com a grups d’experts en la creació de cadascuna de les categories, i a través de vàries dinàmiques de feedback i enriquiment, hem compartit les categories amb la resta de claustre i hem afegit totes les aportacions, aconseguint que tots els docents hagin pogut participar en totes les categories del model. 

Finalment, s’ha aconseguit generar un document que recull tot allò necessari per tal de dissenyar i implementar projectes a l’aula seguint una coherència i cohesió entre cursos i alhora, respectant les necessitats més concretes de les diferents etapes educatives.

Per a nosaltres ha estat un procés molt ric en tots els sentits, ja que a part de la cocreació del model ABP, el claustre ha pogut treballar de forma molt horitzontal i participativa, aportant, ajudant, compartint i enriquint des del que cadascú podia per tal d’enriquir i millorar el model.

Moltes gràcies per haver pogut formar part del procés i haver compartit aquesta setmana amb vosaltres. Sou un gran claustre, tant professionalment com personalment. Una forta abraçada i que res us aturi! Endavant amb l’ABP 🙂

Detalls del Projecte

Juliol del 2019

25 hores

Col·legi Sant Vicenç

Sant Vicenç dels Horts

Tambe et pot interessar