Project Description

Celebrem la fira del projecte Cueme Mataró 2018-2019

Durant la tarda del 7 de juny, a la plaça Santa Anna de Mataró, vam celebrar la fira del projecte Cueme 2018-2019. Una fira que va reunir a les 13 cooperatives d’alumnes de les 5 escoles participants (Escola Gem, Camí del Mig, Camí del Cros, Llàntia i Valldemia) per mostrar i vendre els productes artesans que han elaborat al llarg de tot el procés. 

Tot i que el tret de sortida de la fira era a les 17:00h, des de les 15:00h ja vam començar a tenir cooperatives d’alumnes amb mestres i pares voluntaris a la plaça per muntar la seva carpa, les taules i cadires i exposar tots els productes creats. De forma autònoma i autogestionada, les carpes s’anaven muntant i omplint de productes originals, creatius, funcionals i divertits.

Els alumnes de les diferents cooperatives es van agrupar amb diferents rols per poder-se organitzar millor: uns s’encarregaven de voltar per la plaça i atraure a la gent a la seva parada, d’altres es dedicaven a anunciar els productes i vendre’ls, uns altres s’encarregaven de la part econòmica i fins i tot alguns van crear tallers paral·lels per a infants i així animar encara més la festa. 

L’inici de les vendes va començar a les 17:00h i fins les 19:00h, hora que finalitzava la fira, no es van aturar. Molta gent que passejava per la plaça sentia curiositat pel que estava passant i anaven a visitar les parades. Feia goig veure com aquestes quedaven meravellades pels productes artesans creats per les cooperatives i en compraven. 

Van ser dues hores molt intenses, ja que a l’energia dels alumnes de les cooperatives s’hi va sumar una gran quantitat de gent atreta i interessada. 

Finalitzada les dues hores, moltes cooperatives van poder vendre tots els productes que havien creat, aconseguint així molts beneficis que tenien 3 objectius: poder recuperar la inversió inicial dels alumnes per constituir la cooperativa, poder donar un percentatge a una ONG escollida per elles mateixes, i poder revertir una part en projectes de l’escola o de la pròpia cooperativa. 

Així doncs, la fira va ser tot un èxit, doncs vam poder gaudir d’una gran tarda plena de valors i competències de l’emprenedoria i cooperativisme, alegria i puresa dels alumnes a l’hora de mostrar, presentar i vendre els seus productes, i acompanyament de famílies, mestres i persones que van acompanyar en tot moment. 

Des de MakeIt! Education estem molt contentes i il·lusionades d’haver pogut ajudar a fer possible la fira, d’haver gaudit d’aquella tarda, i d’haver tingut l’oportunitat de co-organitzar amb l’Ajuntament de Mataró aquest projecte tan ric, significatiu i màgic. 

Moltes gràcies a totes i una forta abraçada! 

Detalls del Projecte

7 de juny

2 hores

Plaça Santa Anna

Mataró

També et pot interessar