Project Description

Celebrem la 4a Fira de l’Economia Social i Solidària del Maresme a Mataró.

El passat dissabte 8 de juny, a la plaça Santa Anna de Mataró, vam celebrar la 4a #firamarESSme, una fira que té com a objectiu ser un punt de trobada d’entitats de l’economia social i solidària del Maresme, compartir projectes i donar a conèixer els seus serveis i productes a la societat. 

Des de MakeIt! Education hem format part de l’organització de la fira juntament amb altres companyes membres de la XES Mataró-Maresme, la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Mataró-Maresme, i de Coop Maresme.

Aquest any, i donat que formem part de la XESM i del Projecte Cueme, ens va semblar molt positiu poder unir els dos projectes i ajuntar els dos esdeveniments. Per tant, la celebració de la Fira del Projecte Cueme es va realitzar el divendres 7 de juny i la #firamarESSme el dissabte 8 de juny a la plaça Santa Anna. 

La fira va començar a mig matí amb una activitat proposada per Coop Maresme en la qual Coopolis va presentar el llibre “Cultura Cooperativa a Barcelona. Guia pràctica per al cooperativisme cultural” i va seguir amb un dinar conjunt de les entitats participants. Ben dinat van començar els preparatius de les diferents parades i dels productes i serveis que mostraven les diferents entitats per tal de poder començar oficialment la fira a les 17:00h.

Paral·lelament a la fira i amb l’objectiu de dinamitzar una mica i promoure la participació, des de MakeIt! Education vam organitzar una activitat Escape Room en forma de misteri en el qual s’havia d’esbrinar el misteri de la falsa entitat de l’Economia Social i Solidària, motiu pel qual se l’hi va precintar la carpa. 

A més de l’Escape Room també hi va haver activitats infantils a càrrec d’Artijoc i Tast de Cerveses Artesanes a càrrec de Capfoguer. 

Finalment, i com a cloenda d’un magnífic dia, hi va haver un concert de l’Escola Municipal de Música de Mataró i de La Duda Ofender. 

Amb els dos concerts vam posar punt final a una jornada molt intensa en la qual hi van participar 27 entitats d’ESS com a expositores i moltes persones interessades en entitats amb models alternatius a l’economia capitalista. 

Des de MakeIt! Education estem molt contentes d’haver pogut participar en la fira des de diferents rols: com a organització, com a expositores, com a dinamitzadors de l’Escape Room i com a membres de la XES. Moltes gràcies a totes les que ho heu fet possible i una forta abraçada!

  

Detalls del Projecte

8 de juny

10 hores

Plaça Santa Anna

Mataró

També et pot interessar